Kerakoll Design House, kreatív burkolat megoldások

A Kerakoll Design House, egy cementet, gyantát, festékeket, és mikro-bevonatokat tartalmazó integrált belsőépítészeti koncepció, melyekkel az enteriőr minden helyiségében abszolút egyedi, kiemelkedően magas, prémium minőségű burkolat megoldások alakíthatók ki.

A project megálmodója, a színek és textúrák tervezője, a mai kortárs építészet egyik legmeghatározóbb alakja: Piero Lissoni.

A Kerakoll Design House koncepciót 10 kifinomult, elegáns föld árnyalat építi fel – ahol az egyes színek identitását a kollekció többi színe, a kölcsönös egymásra hatás és a harmónia mentén a legragyogóbb vizuális élménnyé formálja.

Ezek a különleges fal- és padlóbevonatok, festékek, dekor glettek illetve a háromféle méretben létező, vizes helyiségek burkolására is alkalmas parketták, a legnagyobb tervezői szabadságot nyújtják ott, ahol a különböző textúrákat monokróm, egymással harmonizáló designban kívánják megjeleníteni.

A WARM kollekció maga az a 10 neutrális földszín, melyekkel tökéletes egyensúly teremthető a különböző helyiségek és felületek (fal, padló, fém, csempe, fa, műanyag, üveg, vagy beton) közt, kül-, és beltéren egyaránt.

Kiemelkedő értéke, hogy felújítás esetén bontás nélkül régi, de minőségében hibátlan felületre is egyszerűen, gyorsan és tökéletesen, közvetlenül  alkalmazható.

A KERAKOLL DESIGN HOUSE innovatív felületeinek egyedülállóságát minden esetben a manufakturális kivitelezés adja, a felületek, illetve a textúrák iparilag nem reprodukálhatók, így azok minden esetben egyediek, egyszeriek, megismételhetetlenek és utánozhatatlanok lesznek.

 

Tradícionalitást idéző díszítő kézművesség ez kortárs formában újragondolva, ahol a finom kromatikus rezgések, a különböző szemcsézettség, a jellegzetes erezettség, vagy az enyhe hullámok mind azok a jelek, melyek az emberi kézben rejlő csoda képességét felszínre.

A Lissoni festékek számos ökológiailag kiemelkedő, környezetkímélő tulajdonsággal bírnak.

Az alapjaiban lélegző anyagok gomba- és penész mentesek, az alapanyag jellegéből adódóan vizuális effektek kialakításának tucatjaira képesek. Minőségük tízezerszeres ! mosásciklusra szavatolt, így probléma mentesen alkalmazhatók – közvetlenül, folyamatos víznek nem kitett helyeken – enteriőr és exteriőr környezetben egyformán.